Thursday, November 25, 2010

Kau tahu apa itu bosan?


"Bila banyak kerja, kau nak cuti. Bila kau dah cuti, kau nak kerja banyak pulak!''

Baru SEPULUH hari kau duduk rumah Dzuly! Kau buat apa haaaa kat rumah?
Okaaay! Sumpah bosan duduk rumah wei! Nak beronggeng, semua orang pun kerja kan?
Plus, fulus memang tengah hebat. Jadi, haruslah menyimpan untuk kahwin masa depan nanti. Baru SEPULUH hari, dah bosan. Aku rasa sebelum hari ke-10 kot aku dah mula rasa bosan. Sah-sah la aku ni memang tak boleh nak jadi suri rumah yang berjaya dan berkaliber! Haih... Nak buat kerja rumah, memang sah-sah la pemalas kan anak dara sorang ni. Hari-hari kemas rumah pun aku bosan. Sebab rumah dah clean & clear. Sampai tak tawu nak clean-kan apa dah. Huu. Nak masak? Hehe. Aku kena orang consult (mak aku la tu) sebab aku ni dah pro sangat nak masak masakan Melayu. Kalau bakery, memang mak aku tak payah nak ada sebelah (nak kata hebat la tu..) Sometimes, terfikir jugak. Kalau mak-mak yang jadi suri rumah fulltime ni, tak bosan ke haaa? Anak dara ni baru duduk rumah 3hari, dah rasa mengelejat dah!

Jadi, aku memang amatlaaaah SALUTE dengan kerjaya housewife ni! Banggalah korang jika mak korang menjadi suri rumah! Kau ingat senang nak jadi? Dengan bosannya. Tak tawu nak buat apa kat rumah. Plus, kalau korang malas lagi la bosan. Dengan asyik pandang facebook je sebagai peneman setia selain rancangan tak-berapa-nak-best kat tv tu. Haih.. Memang la aku ni tak boleh jadi suri rumah! *sigh*

(kalau jadi housewife macam ni, cool tak?)


3 komen yang bernas?:

mr_bread said...

wow!sexy!aku suka!hahahhaahaa~

DZULYIZYAN said...

cis! itu je tahu! haha :p

mr_bread said...

nnt ko igt aku gay plak...hahaaa.see?aku normal.hohoho!~