Saturday, May 30, 2009

sudah tidak perlu

sekali lagi, aku gatal nak post entry. okay. ni gara-gara aku da lama tak update post aku la ni. sume ni blog punye salah! haha. okay, masuk pada cerita. aku tiba-tiba teringat ada sorang kawan aku kat matrik ni penah cakap, " aku pelik la dengan pompuan ni. baju bukan main banyak la beli. tapi, bila bukak almari asek-asek pakai baju tang tu jugak. padahal banyak baju lagi.."

situasi 1 :
okay, aku akui la apa yang dia cakap tu. seriously. aku pun heran mana la pegi baju yang aku shopping banyak-banyak tu *sengih sengih*. then, ( sekali lagi nak cakap lepas update wardrobe).. aku jumpa beberapa helai (beberapa je pun. tak banyak sangat la.. haha) baju yang tak dibuangkan pricetag-nya lagi! *woot! woot!* gila terkejut! haha.. nak tengook? naaah.. aku xkesah pun. haha..



situasi 2 :

aku : ko rasa baju apa yang match dengan skirt ni?

amelin : payah nak kata la akak.. kuning cair?

aku : hm, okay gak tu. adoii.. kena beli lagi baju kuning. aish.. *sigh gila-gila*

after few minutes..

aku : weh, aku baru teringat aku ada baju kuning dowh! tak pakai lagi kot. yes!
tak overbudget! yeay!


situasi 3 :

amelin : akak, kalau akak pakai baju putih dengan vest tu pun cun gak!

aku : baju putih ea? mana nak cari ar?

after few seconds..

aku : akak ada baju putih da amelin.. hehe.. again tak payah beli.. baju tu baru
sekali pakai. *sengih macam kerang busuk*


so, aku rasa aku tak perlu da kot nak shopping baju! hoye! haha. yela tu zuliana izyan oi.. hindarilah pembaziran. woot! woot! :)))

2 komen yang bernas?:

hannaani said...

gile ah.camni kawen ngn tokey balak pon bole bankrupt dowh haha

dzuly.izyan said...

aku kawen ngn tony fernandez pn die bankrup weh.. haha ;p