Tuesday, February 3, 2009

accountancy students kedekut? are they?

Apa pandangan kamu tentang accountancy students?
Hm, ramai yang berpandangan yang accountancy students ni kedekut? Takpun berkira? Yeke?
Hey hey hey..
Dont get us wrong!
Sebenarnya, budak account ni bukannya kedekut.. Kan? Kan? Kan?
Mereka ni sebenarnya lebih menghargai duit..
Sebab apa yang kami belajar kan semuanya berkenaan dengan duit.. Hee
Jadi, setiap sen duit yang kami debit credit kan tu amatlah bermakna..
Kalau tidak imbang macam mana? Haru.. Haruu..

Cakap pasal menghargai duit..
Hm, kamu terfikir tak?
10sen ni nampak je murah. Tapi, 10sen ni memang bernilai..
Setiap detik, saat, minit kita bekerja tu 10sen demi 10sen tambah..
Kalau tiada 10sen, maka tak cukuplah RM1.. (if kita ada 90sen la..)
Tiada 10sen, kita mesti tak dapat beli gula-gula 2biji kan?
Tiada 10sen, kita mesti tak dapat call kat public phone kan? (susah kalau emergency tu kan?)
Tiada 10sen, kita mesti tak boleh masuk tandas kan? (kalau nak terkencing sangat mesti parah kan? Haha..)
Tiada 10sen, kita mesti tak dapat beli apa-apa kan? Huhu.. Nak bayar mas kahwin pun payah kalau tak ada 10sen tu.. LOL ;p

Senang cerita, tiada 10sen mesti tak dapat beli something kan? Huhu.. :D
Jadi, hargailah 10sen anda.. ;D

3 komen yang bernas?:

Adorable AZIZAH :) *laugh* said...

mane ade bdak acc kedekuuuuuuuuuuut! it's totally wrong! huhu. saye tak kedekut pn kan kan kan? haha

dzuly.izyan said...

haha.. dzis, we're not kedekuut la.. org lain.. haha.. kalau x, kte msti xshopping kat pavi kn? lalalaala~ ;p

Adorable AZIZAH :) said...

haha! ure right! only 'that sucker' xkn pegi ctu! *grin grin*